duminică 21 iulie, 2019

Sesiunea 1 a seminarului „Rezultatele introducerii datelor în SIME pentru anul calendaristic 2018. Calitatea rezultatelor și căi de îmbunătățire”

Pe data de 17 ianuarie 2019 la CTICE a fost organizată prima sesiune a seminarului cu privire la rezultatele introducerii datelor în SIME pentru anul calendaristic 2018, calitatea rezultatelor și căile de îmbunătățire a acestora, la care au participat o parte din responsabilii de monitorizarea introducerii datelor în SIME la nivel raional (administratori raionali SIME), responsabilii de introducere a datelor în SIME la nivelul instituției (administratori ai instituțiilor direct subordonate MECC sau altor autorități publice centrale) și persoanele responsabile de partea financiar-economică la nivel de raion / instituții.

În cadrul seminarului Dna Angela Prisacaru, reprezentantul MECC, a vorbit despre importanta colectării datelor complete și veridice în SIME,  despre urmarea utilizării rapoartelor generate din SIME de către BNS, Ministerul Finanțelor etc.

Pentru anul 2018 responsabilii din instituțiile de învățământ vor completa componenta bugetară într-o nouă formă, ajustată cerințelor MECC, iar rapoartele bugetare generate din sistem vor ajuta în luarea deciziilor și elaborarea politicilor la nivel de Minister.

Dna Victoria Catanoi, reprezentantul MECC, a descris câmpurile necesare pentru completare a datelor din componenta bugetară și a răspuns la toate întrebările apărute pe parcursul seminarului de la economiști și administratorii SIME.

Dna Tatiana Isacov a prezentat rezultatele auditului de performanță a SIME organizat de către Curtea de Conturi în toamna anului 2018, de asemena a explicat etapele de actualizare a datelor în SIME pentru semestrul I și a prezentat rapoartele generate din SIME ce vor ajuta responsabilii pentru monitorizarea introducerii datelor în SIME.

Materialele seminarului pot fi descărcate aici.

 

 

Categorie: Fara categorie

Lasă un comentariu

*

Current ye@r *